Zelf Mayonaise maken.
Eindelijk een goed recept gevonden.

Ingrediënten
Voor ongeveer 200 ml mayonaise:
1 eidooier
2 theel. citroensap
1 theel. fijne (dijon)mosterd
zout/ peper
2 dl olie, bijv. arachide of andere neutrale olie

Bereidingswijze
1. Voor de mayonaise doe eerst de eierdooier, azijn, mosterd en een snuf zout in een kom en zet deze op een vochtige theedoek. Zo verschuift de kom niet wanneer je met een hand olie toevoegt en met de andere klopt.
2. Roer met een ballongarde tot een glad mengsel. Voeg steeds druppel voor druppel de olie aan de mayonaise toe, terwijl je stevig blijft kloppen.
3. Vanaf het moment dat de mayonaise yoghurtdik is, kan de olie er in een dun straaltje bij. Proef en maak op smaak met extra zout, citroensap en/of mosterd.
4. Als de mayonaise te dik is, of als je hem langer dan een dag wilt bewaren, roer er dan op het laatst een eetlepel heet water door.
5. Naar smaak kun je op dit basisrecept variëren door extra smaakmakers toe te voegen.